аватар

аватар. у хиндуизму инкарнација божанства у људској или животињској форми ради супростављања злу на свету.Обично се односи на десет појава Вишнуа, укључујући и инкарнацију Буде Гаутаме и Калкина (инкарнација која ће тек доћи). Ово учење појављује се у Багавадгити у речима бога Кришне Ајруну: " Кад дође до пада правичности и успона неправичности, тада се ја појављујем." / - ЕНЦИКЛОПЕДИЈА Британика. А-Б - Београд: Политика:Народна књига, 2005. стр. 10Академија ФЕНИКС

Академија ФЕНИКС
Други живот "Едиције ЗАВЕТИНЕ". Пут према Gaura Mare. Трећем небу. Миту. Краљицама. Сазнавању Тајне

Translate

Загонетка

Загонетка
МРЕЖА ДИБИДрУС | Рузмарин

Укупно приказа странице

Претражи овај блог

ПРОБА

Локалне новине. СРБИЈОМ УНАКРСТ. Свако може објављивати у овом Листу, ако не затвара очи пред ружним и неописаним призорима под својим правим именом и презименом, или под псеудонимом који је познат Уреднику. За сада је простор за сваки чланак или пост ограничен на 4 уобичајене откуцане странице са солидним проредом и 1 до 2 фотографије (највише)...

Истакнути пост

Današnji tzv. srpski intelektualci, uzurpatori, nametni ljudi... (2) / Bela Tukadruz

(nastavak) Rajs je znao vrednost religije, znao je i doktor Petrović, i mnogi drugi prekumanovski intelektualci, i Laza Kostić, ...

Avatar

Шведска језера & Branka Vedder, 2018.

..
..


      ЗАШТО?


Dejan.R.Tošićпре 2 сата
Сећам се Божидара Ђелића на форуму у Давосу,пуна уста су му била статистичких података,милијари инвестиција,итд.Докле мешање тема,докле висока политика о Косову,Хрватској, БиХ, докле ? Ко нама као друштву брани да уредимо своје законодавство,да променимо законе из области економије,да уредимо фискални систем,да створимо заиста амбијент и за наше привреднике и за иностране инвеститоре,да сви могу да зараде,ко треба да донесе Закон о пореклу имовине,ко треба да испита 24 приватизације,ко треба да спроведе закон у дело да се потрошња републички буџет усваја пред посланицима,ко треба да донесе градски закон у београдској скупштини да се потрошња буџета града београда изгласава пред одборницима.Ко ? Зашто као друштво губимо време и демографски се исцрпљујемо већ 25 година мешајући политику са економијом.Зашто не уредимо Јавна предузећа,и реструктуирамо државне губиташе,зашто не пребројимо колико чиновника ради,зашто не одредимо мин.цену рада по сату која покрива мин.потрошачку корпу.Зашто ?
           извор: Један од коментара на чланак  Вучић: Заједничко тржиште значи 9 милијарди долара инвестиција

ЛеЗ 0013546     
          ЛИЦЕМЕРСТВО

Све велики балкански научници пре 11 сати Од кад је Америка узела Балкан под своје - све државе су отишле у пропаст али сви балкански политичари глуме мученике и продају народу маглу о просперитету. Све државе су презадужене, јуримо Грчки рекорд. Ниво БДП из 1989. није достигла ни једна ex-YU. Натовили су се неки смешни "тајкуни" а цела економија на Балкану је неки Комерц без било какве озбиљне домаће производње. Пошто народ то увиђа, "американизација" и локални политичари морају да покрећу додатне свађе и разбуцавања. Верујем да ће грађани бити паметнији од интересних група -- јер они су сви исти већ деценијама и ништа им не фали. За Србију сам 100% сигуран. - коментар уз чланак: Презадужени, а на „Форбсовој” листи Све се слажем са овим Америма и баш их разумем да су забринути за мир у свету, али кад рецимо руски авион прође близу Велике Британије, то је атак на мир у свету, а када Руси отерају амерички шпијунски авион од границе са Русијом, опет су Руси криви? Ако ме нешто ужасно нервира, то је лицемерство, а Запад га има на претек - Socrat 10. септембар 2016. 14:18 #4206110 Ле
З 0007885 Лицемерство
                                                    видети више
Говор Слободана Милошевића, 2.окт. 2000. год. Одломак
     
Говор Слободана Милошевића из 2. октобра 2000. године преносимо у целости, а сами провеите да ли је и шта бивши председник СРЈ предвидео, погодио, а шта је скроз промашио!
Сматрао сам као своју дужност да упозорим грађане наше земље, на последице активности које финансирају и подржавају владе НАТО алијансе. Грађани могу да ми верују, а и не морају да ми верују. Моја је жеља да се у моја упозорења не увере касно, да се не увере тек онда када буде тешко да се исправе грешке које су грађани у својој наивности, површности или заблуди сами учинили. Па ће се те грешке тешко отклањати, а неке можда неће моћи никада да се отклоне.
Мој мотив да изразим своје мишљење, на овај начин, није уопште личне природе. Два пута сам биран за председника Србије и једном за председника Југославије.
Ваљда би сваком после ових десет година требало да буде јасно да они не нападају Србију због Милошевића, него нападају Милошевића због Србије. Моја савест у том погледу је савршено мирна.
Моја савест, међутим, не би била ни најмање мирна ако свом народу не бих, после свих ових година на његовом челу, рекао шта мислим о његовој судбини, ако би му ту судбину наметнуо неко други, макар и тако што би народу објашњавао како је такву судбину изабрао сам. Та заблуда да бира сам оно што за њега бира неко други, најопаснија је заблуда и главни је разлог моје одлуке да се обратим грађанима Југославије.
=преузето, види више
ЛеЗ 0008332


Нема коментара:

ИЗЛОГ ЗАВЕТИНА.Тзв. МОГУЋЕ И НЕМОГУЋЕ ЛИНИЈЕ - Књижара на ваздушним колосецима

ПАУКОВА МРЕЖА: Тзв. могуће и немогуће линије заветина

Књижара на ваздушним колосецима. Доступна свима на свету!

Лексикон Едиције Заветина

Лексикон Едиције Заветина
ПРОТОТИП

НАЧИН

КЊИЖАРА ПИСАЦА

Аукције. Трају даноноћно.