аватар

аватар. у хиндуизму инкарнација божанства у људској или животињској форми ради супростављања злу на свету.Обично се односи на десет појава Вишнуа, укључујући и инкарнацију Буде Гаутаме и Калкина (инкарнација која ће тек доћи). Ово учење појављује се у Багавадгити у речима бога Кришне Ајруну: " Кад дође до пада правичности и успона неправичности, тада се ја појављујем."

ЕНЦИКЛОПЕДИЈА Британика. А-Б - Београд: Политика:Народна књига, 2005. стр. 10


Све велики балкански научници пре 11 сати Од кад је Америка узела Балкан под своје - све државе су отишле у пропаст али сви балкански политичари глуме мученике и продају народу маглу о просперитету. Све државе су презадужене, јуримо Грчки рекорд. Ниво БДП из 1989. није достигла ни једна ex-YU. Натовили су се неки смешни "тајкуни" а цела економија на Балкану је неки Комерц без било какве озбиљне домаће производње. Пошто народ то увиђа, "американизација" и локални политичари морају да покрећу додатне свађе и разбуцавања. Верујем да ће грађани бити паметнији од интересних група -- јер они су сви исти већ деценијама и ништа им не фали. За Србију сам 100% сигуран. - коментар уз чланак: Презадужени, а на „Форбсовој” листи Све се слажем са овим Америма и баш их разумем да су забринути за мир у свету, али кад рецимо руски авион прође близу Велике Британије, то је атак на мир у свету, а када Руси отерају амерички шпијунски авион од границе са Русијом, опет су Руси криви? Ако ме нешто ужасно нервира, то је лицемерство, а Запад га има на претек - Socrat 10. септембар 2016. 14:18 #4206110 ЛеЗ 0007885 Лицемерство

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

Укупно приказа странице

среда, 16. септембар 2015.

"Пиши као што дотичеш живот"СА темом "Пиши као што дотичеш живот", у среду почињу традиционални 52. београдски међународни сусрети писаца у организацији Удружења књижевника Србије, које ове године слави 110 година постојања. 
Једна од најзначајнијих и најтрајнијих књижевних манифестација на Балкану, која ће трајати до 21. септембра, окупиће ове године, по речима председника УКС Радомира Андрића, више од 30 писаца из 23 земље и један број домаћих књижевних угледника као и писце из расејања.
Уобичајено окупљање у Француској 7 заказано је за 18 сати, а гости српских колега биће аутори Салим Бабулаоглу и Рафик Гашимов (Азербејџан), Људмила Клочко (Белорусија), Џевад Карахасан (Босна и Херцеговина), Атанас Звездинов (Бугарска), Џејмс Сатерленд (Велика Британија), Клеопатра Лимпери (Грчка), Ана Сантоликуидо и Захарије Гало (Италија), Игор Крајчев и Христо Петрески (Македонија)...
Први "радни дан" Скупа (17. септембар) започиње полагањем венца на споменик Иви Андрићу у 10 сати, а свечано отварање уз обновљену "Добродошлицу Београда писцима света", одржаће се сат касније у Свечаној сали Скупштине града. Овом приликом ће уметнички директор Милован Витезовић упознати госте са овогодишњим темама Сусрета, садржајем и значајним годишњицама. Писци ће се подсетити на дело Јанка Веселиновића, једног од утемељивача српске књижевничке организације, поводом стогодишњице његове смрти, а обележиће се и 200. година од рођења Људовита Штура, словачког просветитеља, 100 година од смрти Милутина Ускоковића и 100 година од рођења Бранка Ћопића.
Округли сто који ће се одржати у четвртак од 14 сати у просторијама УКС, биће посвећен Дантеу Алигијерију, а, у 18 сати, на програму је књижевно вече у Народном позоришту.
У петак 18. септембра почињу гостовања учесника у културним центрима широм Србије.
__________ из коментара: 
Prudon 16. септембар 2015. 07:52 
Samo me interesuje ko sačini parolu ,,Piši kao što dotičeš život" ! Eto i ja sam neki vajni pisac,al ne bi mi pala na pamet nikada ovakvo kreativna parola na pamet jer pišem kako sam proživeo punim plućima život,a površno ga dotakao!


Београдски сусрети писаца | Култура | Novosti.rs

Нема коментара: