ОБЕЛЕЖАВАМО 62. рођендан "Вечерњих новости" и поново сведочимо да је време у наш посао унело промене које су срушиле многа правила на којима је вековима опстајала штампа, листови и магазини. Узмимо, можете постојећи лист да претумбате, редизајнирате, оплемените на разне начине, речју - направите најбољи дневни лист на свету, да се врхунски стручњаци сложе у овој оцени, али то не гарантује да ће такав лист забележити раст продаје. Ни за један одсто. Исто је с новим листовима. Спорт, криминал, еротика, који су некада гарантовано продавали новине, већ годинама уопште немају утицај на тираже, продају. Садржаји ове врсте доступни су у неограниченим количинама на интернету, али... "Вечерње новости", упркос свему, и даље су у врху по броју продатих примерака у Србији, на целом простору бивше Југославије. Како? 
"Реално, немате ви никакве шансе у борби с електронским медијима, интернетом и телевизијом, то је унапред изгубљена битка. Штампани медији, дневни листови пре свих, осуђени су на одумирање. Погледај ситуацију у свету, гасе се листови стари и преко 100 година, тиражи стрмоглаво падају." Овим речима "тешио" ме је један познати београдски маркетиншки стручњак када смо, пре нешто мање од годину дана, разговарали о стању на тржишту штампаних медија а ја кукао да је све теже и теже. Растасмо се неусаглашени. Ја сам бранио став да ће штампа преживети овај заиста страшан удар електро-информисања. Данас сам још чвршћи у том убеђењу. "Вечерње новости" су ми крунски доказ.
Варају се они који мисле да новине продаје политичка оријентација истих, провладин или опозициони став. Није то пресудно, није чак ни посебно важно, као што одавно, рекох већ, распојасане девојке, криминал, спортске теме нису неопходне да би новине имале тираж довољан за опстанак. Данас тиражан, занатски добар дневни лист мора да има све: леп изглед, да је врхунски уређен, заступљеност свих форми новинског изражавања, квалитетне фотографије, став....Наравно, могу се листови, о дневнима је реч, продавати у великим тиражима и да немају све набројано, али у том случају је цена објашњење - вредност једног мало крупнијег јајета на Каленић пијаци.
Иначе, дневна штампа у Србији најјефтинија је у целој Европи. Реална цена једног примерка "Вечерњих новости" је 70 динара. А, како опстајемо са 40, само од продаје и маркетинга, уз милионске дугове које смо наследили пре две и по године? Прича за господина Риплија, верујте. У животу нас држите ви, читаоци, односно квалитет који сваког дана, без изузетка, морамо да понудимо за ваших 40 динара. Због чега бисте нас иначе куповали. Па, ми не објављујемо ниједно слово "ријалити садржаја", ко је кога заскочио, о боји доњег веша извођачица "уметничких радова", смер певање.
Формула "Вечерњих новости" за одбрану од електронске напасти гласи: избећи тривијалности, неукус, вулгарност, а уместо тога понудити садржаје какве савремени конзумент, колико год да се трудио, не може да нађе на интернету.
Хвала што нам верујете, сада, и све ове године.