аватар

аватар. у хиндуизму инкарнација божанства у људској или животињској форми ради супростављања злу на свету.Обично се односи на десет појава Вишнуа, укључујући и инкарнацију Буде Гаутаме и Калкина (инкарнација која ће тек доћи). Ово учење појављује се у Багавадгити у речима бога Кришне Ајруну: " Кад дође до пада правичности и успона неправичности, тада се ја појављујем." / - ЕНЦИКЛОПЕДИЈА Британика. А-Б - Београд: Политика:Народна књига, 2005. стр. 10Академија ФЕНИКС

Академија ФЕНИКС
Други живот "Едиције ЗАВЕТИНЕ". Пут према Gaura Mare. Трећем небу. Миту. Краљицама. Сазнавању Тајне

Translate

Загонетка

Загонетка
МРЕЖА ДИБИДрУС | Рузмарин

Укупно приказа странице

Претражи овај блог

ПРОБА

Локалне новине. СРБИЈОМ УНАКРСТ. Свако може објављивати у овом Листу, ако не затвара очи пред ружним и неописаним призорима под својим правим именом и презименом, или под псеудонимом који је познат Уреднику. За сада је простор за сваки чланак или пост ограничен на 4 уобичајене откуцане странице са солидним проредом и 1 до 2 фотографије (највише)...

Истакнути пост

Današnji tzv. srpski intelektualci, uzurpatori, nametni ljudi... (2) / Bela Tukadruz

(nastavak) Rajs je znao vrednost religije, znao je i doktor Petrović, i mnogi drugi prekumanovski intelektualci, i Laza Kostić, ...

петак, 17. јун 2016.

Србија важан мост на Новом путу свилеСветске агенције о посети Сија Београду

Све светске агенције известиле су о доласку председника Кине у Србију. Амерички АП навео је, како преноси Танјуг, да је циљ посете првог човека Кине унапређење односа с „пријатељским народом” Србије. Такође, АП каже да је циљ ове посете и потврда намере Кине да повећа своје присуство на Балкану и у Европи.
Ројтерс наводи да су Србија и Кина спремне да потпишу најмање 20 трговинских и инвестиционих договора током посете Сија и подсећа да две земље имају добре односе од деведесетих година прошлог века. Кина, додаје британска агенција, посету види као део иницијативе „Један појас, један пут”, која је позната и као „Нови пут свиле”, а чији је циљ да се отворе нове трговинске везе с кинеским фирмама.
Коментатор кинеске државне телевизије, која је у директном преносу извештавала о овој посети, јављајући се с аеродрома „Никола Тесла” рекао је да је председник Си Ђинпинг допутовао у Београд, у Југославију. Неколико тренутака касније коментатор на енглеском с телевизије Си-Си-Ти-Ви исправио се рекавши да је председника дочекао председник Србије Томислав Николић.

Медији у региону пренели вест о доласку председника Сија

Ова посета изазвала је и велико интересовање медија у региону који су пренели да је, по доласку на београдски аеродром, кинески председник поручио да ова посета значи „нову страницу у историји развоја односа Кине и Србије”.
Хрватска агенција Хина пренела је да је председник Си дочекан на београдском аеродрому на највишем нивоу, а да је председник Србије Томислав Николић нагласио да пријатељство Србије и Кине непрекидно траје већ деценијама.
Истиче се и да је у делегацији Кине око 200 људи, да о њиховој безбедности брине више од 5.000 полицајаца и агената служби безбедности и да је посета, како се наводи, изазвала велику медијску пажњу.
Вест о доласку председника Кине, како извештава Танјуг, пренела је и агенција Федерације БиХ Фена поентирајући речи председника Николића који је у знак добродошлице рекао да та посета пада у тренутку када Србија реформише и опоравља своју економију. Агенција РС Срна пренела је да је председник Кине изјавио по доласку у Београд како је уверен да ће његова посета Србији бити успешна.

Хуанг: Србија важан мост на Новом путу свиле

Директор Института за европске студије Кинеске академије друштвених наука Хуанг Пинг изјавио је јуче да ће пројекат „Нови пут свиле” бити веома важан за будућу сарадњу Србије и Кине пошто је Србија важан мост на том путу. „Ова иницијатива је много шира и не обухвата само сарадњу Србије и Кине већ и многе друге земље, али Србија ту има улогу кључног моста који повезује Кину с Европом”, казао је Хуанг, који је учествовао на међународној научној конференцији „Дунав у функцији новог пута свиле” у Институту за међународну политику и привреду.
Хуанг је истакао да су међу најважнијим областима за унапређење сарадње две земље у наредном периоду: инфраструктура, путоградња, енергетика, финансије, образовање, наука и друго. Он је додао да ће од тих пројеката имати користи не само Србија и Кина већ и друге земље.
Конференција „Дунав у функцији новог пута свиле” организована је поводом прве званичне посете председника Кине Сија Ђинпинга Србији после више од 30 година. Танјуг
       =  новине пишу, извод, извор  Политика

Нема коментара:

ИЗЛОГ ЗАВЕТИНА.Тзв. МОГУЋЕ И НЕМОГУЋЕ ЛИНИЈЕ - Књижара на ваздушним колосецима

ПАУКОВА МРЕЖА: Тзв. могуће и немогуће линије заветина

Књижара на ваздушним колосецима. Доступна свима на свету!

Лексикон Едиције Заветина

Лексикон Едиције Заветина
ПРОТОТИП

НАЧИН

КЊИЖАРА ПИСАЦА

Аукције. Трају даноноћно.