аватар

аватар. у хиндуизму инкарнација божанства у људској или животињској форми ради супростављања злу на свету.Обично се односи на десет појава Вишнуа, укључујући и инкарнацију Буде Гаутаме и Калкина (инкарнација која ће тек доћи). Ово учење појављује се у Багавадгити у речима бога Кришне Ајруну: " Кад дође до пада правичности и успона неправичности, тада се ја појављујем."

ЕНЦИКЛОПЕДИЈА Британика. А-Б - Београд: Политика:Народна књига, 2005. стр. 10


Све велики балкански научници пре 11 сати Од кад је Америка узела Балкан под своје - све државе су отишле у пропаст али сви балкански политичари глуме мученике и продају народу маглу о просперитету. Све државе су презадужене, јуримо Грчки рекорд. Ниво БДП из 1989. није достигла ни једна ex-YU. Натовили су се неки смешни "тајкуни" а цела економија на Балкану је неки Комерц без било какве озбиљне домаће производње. Пошто народ то увиђа, "американизација" и локални политичари морају да покрећу додатне свађе и разбуцавања. Верујем да ће грађани бити паметнији од интересних група -- јер они су сви исти већ деценијама и ништа им не фали. За Србију сам 100% сигуран. - коментар уз чланак: Презадужени, а на „Форбсовој” листи Све се слажем са овим Америма и баш их разумем да су забринути за мир у свету, али кад рецимо руски авион прође близу Велике Британије, то је атак на мир у свету, а када Руси отерају амерички шпијунски авион од границе са Русијом, опет су Руси криви? Ако ме нешто ужасно нервира, то је лицемерство, а Запад га има на претек - Socrat 10. септембар 2016. 14:18 #4206110 ЛеЗ 0007885 Лицемерство

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

Укупно приказа странице

петак, 17. јун 2016.

Србија важан мост на Новом путу свилеСветске агенције о посети Сија Београду

Све светске агенције известиле су о доласку председника Кине у Србију. Амерички АП навео је, како преноси Танјуг, да је циљ посете првог човека Кине унапређење односа с „пријатељским народом” Србије. Такође, АП каже да је циљ ове посете и потврда намере Кине да повећа своје присуство на Балкану и у Европи.
Ројтерс наводи да су Србија и Кина спремне да потпишу најмање 20 трговинских и инвестиционих договора током посете Сија и подсећа да две земље имају добре односе од деведесетих година прошлог века. Кина, додаје британска агенција, посету види као део иницијативе „Један појас, један пут”, која је позната и као „Нови пут свиле”, а чији је циљ да се отворе нове трговинске везе с кинеским фирмама.
Коментатор кинеске државне телевизије, која је у директном преносу извештавала о овој посети, јављајући се с аеродрома „Никола Тесла” рекао је да је председник Си Ђинпинг допутовао у Београд, у Југославију. Неколико тренутака касније коментатор на енглеском с телевизије Си-Си-Ти-Ви исправио се рекавши да је председника дочекао председник Србије Томислав Николић.

Медији у региону пренели вест о доласку председника Сија

Ова посета изазвала је и велико интересовање медија у региону који су пренели да је, по доласку на београдски аеродром, кинески председник поручио да ова посета значи „нову страницу у историји развоја односа Кине и Србије”.
Хрватска агенција Хина пренела је да је председник Си дочекан на београдском аеродрому на највишем нивоу, а да је председник Србије Томислав Николић нагласио да пријатељство Србије и Кине непрекидно траје већ деценијама.
Истиче се и да је у делегацији Кине око 200 људи, да о њиховој безбедности брине више од 5.000 полицајаца и агената служби безбедности и да је посета, како се наводи, изазвала велику медијску пажњу.
Вест о доласку председника Кине, како извештава Танјуг, пренела је и агенција Федерације БиХ Фена поентирајући речи председника Николића који је у знак добродошлице рекао да та посета пада у тренутку када Србија реформише и опоравља своју економију. Агенција РС Срна пренела је да је председник Кине изјавио по доласку у Београд како је уверен да ће његова посета Србији бити успешна.

Хуанг: Србија важан мост на Новом путу свиле

Директор Института за европске студије Кинеске академије друштвених наука Хуанг Пинг изјавио је јуче да ће пројекат „Нови пут свиле” бити веома важан за будућу сарадњу Србије и Кине пошто је Србија важан мост на том путу. „Ова иницијатива је много шира и не обухвата само сарадњу Србије и Кине већ и многе друге земље, али Србија ту има улогу кључног моста који повезује Кину с Европом”, казао је Хуанг, који је учествовао на међународној научној конференцији „Дунав у функцији новог пута свиле” у Институту за међународну политику и привреду.
Хуанг је истакао да су међу најважнијим областима за унапређење сарадње две земље у наредном периоду: инфраструктура, путоградња, енергетика, финансије, образовање, наука и друго. Он је додао да ће од тих пројеката имати користи не само Србија и Кина већ и друге земље.
Конференција „Дунав у функцији новог пута свиле” организована је поводом прве званичне посете председника Кине Сија Ђинпинга Србији после више од 30 година. Танјуг
       =  новине пишу, извод, извор  Политика

Нема коментара: