аватар

аватар. у хиндуизму инкарнација божанства у људској или животињској форми ради супростављања злу на свету.Обично се односи на десет појава Вишнуа, укључујући и инкарнацију Буде Гаутаме и Калкина (инкарнација која ће тек доћи). Ово учење појављује се у Багавадгити у речима бога Кришне Ајруну: " Кад дође до пада правичности и успона неправичности, тада се ја појављујем."

ЕНЦИКЛОПЕДИЈА Британика. А-Б - Београд: Политика:Народна књига, 2005. стр. 10


Све велики балкански научници пре 11 сати Од кад је Америка узела Балкан под своје - све државе су отишле у пропаст али сви балкански политичари глуме мученике и продају народу маглу о просперитету. Све државе су презадужене, јуримо Грчки рекорд. Ниво БДП из 1989. није достигла ни једна ex-YU. Натовили су се неки смешни "тајкуни" а цела економија на Балкану је неки Комерц без било какве озбиљне домаће производње. Пошто народ то увиђа, "американизација" и локални политичари морају да покрећу додатне свађе и разбуцавања. Верујем да ће грађани бити паметнији од интересних група -- јер они су сви исти већ деценијама и ништа им не фали. За Србију сам 100% сигуран. - коментар уз чланак: Презадужени, а на „Форбсовој” листи Све се слажем са овим Америма и баш их разумем да су забринути за мир у свету, али кад рецимо руски авион прође близу Велике Британије, то је атак на мир у свету, а када Руси отерају амерички шпијунски авион од границе са Русијом, опет су Руси криви? Ако ме нешто ужасно нервира, то је лицемерство, а Запад га има на претек - Socrat 10. септембар 2016. 14:18 #4206110 ЛеЗ 0007885 Лицемерство

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

Укупно приказа странице

недеља, 26. јул 2015.

МОДЕРАН СРЕДЊИ ВЕК

АМБИЦИОЗНА идеја да се поред старог средњовековног града Маглича у клисури Ибра, на средокраћи између Краљева и рударске варошице Ушће, изгради Краљевград, практично реплика старог Маглича само на супротној обали - средњовековни град са савременом инфраструктуром и атрактивним садржајима и даље је само идеја јер Краљевчани, упркос урађеном пројекту, без инвеститора и подршке државе, сами не могу да се упусте у његову реализацију.

 Средњовековни град Маглич у Ибарској клисури Фото Г. Шљивић
Средњовековни град Маглич у Ибарској клисури Фото Г. Шљивић
Према идејном пројекту београдских архитеката, супружника Јелене Крстовић Николић и Горана Николића, планирано је да будући Краљевград буде изграђен у средњовековном стилу на површини од 40.000 квадратних метара. У оквиру овог туристичког комплекса у такозваној Долини векова, окруженог шумама, рекама, пољима и средњовековним споменицима, нашли би се и хотели са најмање 800 кревета, музеји, позоришта, ризнице, школе старих заната, етно-ресторани, пијаца, ергела коња, болница, црквена порта са звоником, па чак и спортски терени и велнес центри.
- Нисмо одустали од ове идеје и очекујем да у наредних месец дана дође до конкретизације преговора са потенцијалним инвеститорима, када ћемо у јавност моћи да изађемо са више детаља - каже начелник Рашког округа Небојша Симовић, иначе идејни творац Краљевграда. - Јасно је да Краљево не може само да се упусти у ову инвестицију чија се вредност процењује на више од 50 милиона евра, али би изградњом Краљевграда сигурно имало вишеструку корист.
Према проценама стручњака, Краљевград би годишње могао да има и до пола милиона посетилаца, зато што се у његовој непосредној близини налазе манастири Жича, Студеница и Градац, Врњачка, Матарушка и Богутовачка Бања, као и планине Копаоник и Гоч, а ту су и Ибар за рафтинг, као и планина Столови са идеалним теренима за све популарнији параглајдинг.
- За реализацију ове идеје је повољна околност и то што ће ускоро у оближњим Лађевцима, недалеко од Краљева, бити отворен и цивилни аеродром - наглашава Симовић.
- Не сумњам да би Краљевград привукао велики број страних гостију и веома брзо се као препознатљив бренд уписао на туристичку мапу Србије.

ПОДРШКА
Емир Кустурица у манастиру Жича
Идеју о изградњи Краљевграда својевремено је подржао и наш прослављени режисер Емир Кустурица, који је тим поводом пре три године посетио Краљево, а локацију предвиђену за овај туристички комплекс чија би изградња требало да траје пет година надлетео из свог хеликоптера.
Идејни пројекат "Краљевграда"
МОДЕРАН СРЕДЊИ ВЕК
УКОЛИКО буде саграђен, туристички комплекс Краљевград имаће садржаје карактеристичне за средњи век у Србији, али прилагођене савременом човеку - туристима, ђацима, ходочасницима и бројним знатижељницима.
- Од народне радиности, преко аутентичних тржница, па све до витешких борби. Не желимо да у Долини векова направимо само велику спаваоницу, већ нешто чиме ће се поносити и краљевачки крај и цела Србија - каже Драган Рајичић, директор краљевачке Туристичке организације.
Од Маглича остала само маглуштина! | Србија | Novosti.rs

Нема коментара: