аватар

аватар. у хиндуизму инкарнација божанства у људској или животињској форми ради супростављања злу на свету.Обично се односи на десет појава Вишнуа, укључујући и инкарнацију Буде Гаутаме и Калкина (инкарнација која ће тек доћи). Ово учење појављује се у Багавадгити у речима бога Кришне Ајруну: " Кад дође до пада правичности и успона неправичности, тада се ја појављујем."

ЕНЦИКЛОПЕДИЈА Британика. А-Б - Београд: Политика:Народна књига, 2005. стр. 10


Све велики балкански научници пре 11 сати Од кад је Америка узела Балкан под своје - све државе су отишле у пропаст али сви балкански политичари глуме мученике и продају народу маглу о просперитету. Све државе су презадужене, јуримо Грчки рекорд. Ниво БДП из 1989. није достигла ни једна ex-YU. Натовили су се неки смешни "тајкуни" а цела економија на Балкану је неки Комерц без било какве озбиљне домаће производње. Пошто народ то увиђа, "американизација" и локални политичари морају да покрећу додатне свађе и разбуцавања. Верујем да ће грађани бити паметнији од интересних група -- јер они су сви исти већ деценијама и ништа им не фали. За Србију сам 100% сигуран. - коментар уз чланак: Презадужени, а на „Форбсовој” листи Све се слажем са овим Америма и баш их разумем да су забринути за мир у свету, али кад рецимо руски авион прође близу Велике Британије, то је атак на мир у свету, а када Руси отерају амерички шпијунски авион од границе са Русијом, опет су Руси криви? Ако ме нешто ужасно нервира, то је лицемерство, а Запад га има на претек - Socrat 10. септембар 2016. 14:18 #4206110 ЛеЗ 0007885 Лицемерство

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

Укупно приказа странице

субота, 18. јануар 2014.

Хрвати тврде да је Слободан Милошевић жив и да је са породицом у Русији? - Правда

Хрватски интернет портал Дневно.хр објавио је текст под насловом“ Је ли Слободан Милошевић уопће умро и живи ли и данас у Русији заједно са својом обитељи?“ у коме наводе низ „нелогичности“ због којих сумњају да је Милошевић жив.
1 214553 Хрвати тврде да је Слободан Милошевић жив и да је са породицом у Русији?
Хрвати предлажу есхумацију
- Недвосмислено његова је „смрт“ 2006. многима одговарала. Међутим, сама чињеница да нико није видио његово мртво тело (осим патолога Холанђанина, Руса и Србина), затим прича да је у његовом телу нађен лек који изазива стање потпуне обамрлости, неке врсте дубоког сна – налик смрти, као и сазнање да нико никада није хтео есхумирати његово тело како би се демантовале све те бројне теорије завере, отварају врата сумњи да је највећи Милошвић и данас жив – пише овај сајт.
Новинар даље наводи да је Милошевићева смрт исценирана да би се уништили докази у поступку Хрватске против Србије за геноцид.
- Реално, такав исход одговарао је многима, јер прекид судског процеса у Хагу осим Србији – држави која се налазила пред оптужбом за геноцид, ишао је на руку и многим светским центрима моћи који су били уплетени у крвави сукоб на подручју бивше Југославије, а којима је претило откривање, јер су биле отворене тајне југоархива. Јасно све је то с временом подгрејало причу како Милошевић није умро у Хашком притвору, него је његова смрт заправо исценирана на што су упућивали бројни докази – тврди аутор.
Као следећи доказ да је Милошевић жив, Хрвати наводе то што породица не обилази гроб:
„Будући је Милошевић покопан на прилично необичном месту, будући нитко није видио његово мртво тело (осим службених патолога) и с обзиром да његов гроб данас нико од његове породице и најближих сарадника уопште не обилази, није немогуће да и Милошевић као и цела његова породица (супруга, кћи, син и брат) живи у Русији.
Занимљиво је да хрватски новинар спомиње и Милошевићевог брата Борислава који је преминуо почетком 2013. године?!
Портал „Дневно“ тврди да паталози који су наводно извршили обдукцију Милошевића ни не постоје.
- Управо је невероватна чињеница да имена и адресе патолога с ВМА (пуковника Илића и Милосављевића) нема у нити једном именику и адресару у Србији. Четири месеца пре изненадне смрти Милошевића је у Хагу прегледао тим од троје специјалиста – кардиолог из Француске, специјалиста за крвне судове из Русије и оториноларинголог из Београда који је на суђењу био сведок одбране. Они су предложили да Милошевић оде на преглед у Русију у познати специјалистички институт Бакуљев, али судско веће је то одбило. Неколико дана касније Милошевић је наводно умро, а индикативно је и то да је Борислав Милошевић само неколико дана након братове смрти отишао у Москву на Институт Бакуљев  - плете се мрежа хрватског новинара теоретичара завере.
У тексту се помиње и повезаност Милошевића са КГБ, као и да је интерес ЦИА и других тајних служби био да Милошевић не буде осуђен. Они верују да је Холандија одиграла кључну улогу у „евакуацији“ Милошевића како би избегли одговорност холандског контигента за „геноцид у Сребреници“.
Портал који је објавио спорни текст је склон промовисању усташке идеологије, а кроз своје текстове је подржавао нападе на ћирилицу у Вуковару.
Извор: Правда


Хрвати тврде да је Слободан Милошевић жив и да је са породицом у Русији? - Правда